KANA Specialist

Als gecertificeerd KANA specialist met focus op vitaliteit en inzetbaarheid, begrijp ik dat iedereen zijn eigen unieke behoeften heeft als het gaat om vitaliteit. We hebben allemaal onze eigen dagelijkse routines en gewoontes, bewust en onbewust, die ons leven beĆÆnvloeden. Vitaliteit heeft voor iedereen een persoonlijke betekenis, en het is mijn missie om mensen te helpen bij het omzetten van woorden in daden die een positieve bijdrage leveren aan hun welzijn.

Ik geloof sterk in maatwerk, zelfs voor groepen. Daarom staat de mens centraal in mijn aanpak, zelfs wanneer we met teams werken. Door goed te luisteren naar de behoeften en uitdagingen van het team, kan ik op maat gemaakte programma's en diensten aanbieden die de vitaliteit en inzetbaarheid van het hele team bevorderen.

frank-4-vr

OVER KANA VR

Beklim in Kana VR touwen van bergtoppen naar steile kliffen, duik diep onder water, lanceer projectielen tegen kristallen, spring over lava en tem zoemende wespennesten. Klinkt opwindend? In Kana VR leer je stress begrijpen en ontdek je hoe jouw persoonlijke stresssysteem werkt. Je zult daadwerkelijk oefenen en gamen met je stresssysteem, zodat je er handiger in wordt. Op die manier kun je stress benutten in plaats van het te vermijden en er last van te hebben.

Wat is Kana Virtual Reality?

Maak kennis met Kana VR: dƩ expert in stressmanagement! Kana VR is ontwikkeld vanuit een psychologenpraktijk met een nieuwe kijk op stress en met de intentie mensen spelenderwijs te laten leren, handig te worden met stress. DDankzij de magie van virtual reality en real-time biofeedback boeken we verbluffende resultaten. Kana VR is geen willekeurig project; het is 'evidence-based & inspired'. We hebben het met zorg ontwikkeld en continu getest in de praktijk, in nauwe samenwerking met specialisten en coachees.

Ontdek een nieuwe kijk op stress, waarbij leren leuk en effectief is dankzij virtual reality en real-time biofeedback. De aanpak is evidence-based, getest in de praktijk en ondersteund door specialisten. Stap in de wereld van Kana VR en ervaar stressbeheersing op een boeiende manier!

Hoe werkt het?

Kana VR wordt altijd gespeeld onder begeleiding van een gecertificeerd Kana VR Specialist.

Virtual Reality & Biofeedback: De Magische Samenkomst

In Virtual Reality worden gebruikers betoverd door een meeslepende digitale wereld, waarin ze tot in het kleinste detail opgaan. De echte wereld vervaagt terwijl ze nieuwe avonturen beleven. Maar de kracht van VR gaat verder. Het is een revolutionaire leermethode waarin complexe concepten eenvoudig begrijpelijk worden.

In de therapeutische wereld is VR eveneens een doorbraak. Professionals bereiken hun klanten sneller en effectiever, en de impact is verbluffend.

Wat dit nog magischer maakt, is de koppeling met de unieke biofeedbacksensor, geĆÆntegreerd in de VR-ervaring. Hiermee ontdekken gebruikers in real-time hun persoonlijke stresssysteem, beheersen het, en trainen het zoals nooit tevoren. Dit maakt mensen echt vaardig in stressbeheersing en intelligent in de omgang met stress."

Naamloos-4
Kana-VR-Explained-2a

Al 5 verschillende games

In Kana VR kun je kiezen uitĀ 5 verschillende gamesĀ die allemaal werken met biofeedback van het stresssysteem. De spellen verschillen in duur en toepassing. Sommigen zijn iets korter en kun je inzetten in groepen, anderen zijn langer en beter geschikt voor een individu of duo. Het ontdekkings eiland is bijvoorbeeld langer en bestaat uit meerdere levels waarin iemand uren kan ontdekken, leren en trainen.

Als professional bepaal jij wanneer je welke game inzet en hoe je dat doet. Zo ben jij flexibel en kun je de tool optimaal integreren in je interventie, traject of behandeling.

 • Gezonde Stresscadans
 • Jouw eigen stresssysteem ontdekken
 • Vitaliteit & Welzijn
 • Burn-out gerelateerde klachten
 • Ontwikkelen positieve stressmindset
 • Fouten maken
 • Ontspan technieken
 • Focus technieken
 • Ritmes maken tussen inspanning & ontspanning
 • Perfectionisme
 • En meer..
Kana-VR-Explained-3a-1
INSPIRATIE

Wat maakt de inzet van de KANA specialist waardevol, vooral in combinatie met VR?

Een KANA specialist benut HRV (Hartslagvariabiliteit) metingen om verschillende redenen:

 • Diepgaand Inzicht: HRV-metingen bieden een diepgaand inzicht in het autonome zenuwstelsel, dat de vitale lichaamsfuncties reguleert. Dit inzicht is van onschatbare waarde, vooral wanneer het wordt gecombineerd met de meeslepende wereld van VR. Samen kunnen ze helpen begrijpen hoe stress en andere factoren zowel mentaal als fysiek invloed uitoefenen.
 • Stressbeoordeling: VR voegt een extra laag toe aan HRV-metingen. Het maakt het mogelijk om stress in een virtuele omgeving te simuleren en te beoordelen hoe iemand reageert. Dit is waardevol bij stressmanagementtrainingen, waar VR fungeert als een veilige trainingsgrond voor het beheersen van stressniveaus.
 • Individuele Variatie: In VR kunnen individuele reacties op stressoren worden geobserveerd en geanalyseerd. De KANA specialist kan deze inzichten gebruiken om op maat gemaakte VR-gebaseerde interventies voor te stellen, waardoor de effectiviteit en persoonlijke betrokkenheid worden vergroot.
 • Welzijn en Prestaties: De combinatie van HRV-metingen en VR biedt een holistische benadering van welzijn en prestaties. Het stelt professionals in staat om te beoordelen hoe iemands levensstijl, inclusief voeding, slaap en lichaamsbeweging, van invloed is op hun gezondheid en algehele prestaties, met VR als visuele en interactieve ondersteuning.
 • Maatwerk: VR maakt het mogelijk om op maat gemaakte VR-plannen te ontwikkelen die specifiek gericht zijn op het verbeteren van HRV en het verminderen van stress. Dit personaliseert de aanpak voor individuen, wat leidt tot een effectievere vitaliteitsverbetering.
 • Preventie en Interventie: VR en HRV vullen elkaar aan bij het vroegtijdig detecteren van stress en gezondheidsproblemen. Samen kunnen ze veranderingen in HRV nauwkeurig volgen en op tijd interventies voorstellen om stress en gezondheidsproblemen te voorkomen of te verminderen.

Kortom, de combinatie van HRV-metingen en VR-technologie maakt de rol van een KANA specialist nog waardevoller, omdat het niet alleen inzicht biedt in de fysiologische reactie op stress, maar ook de mogelijkheid creƫert om dit in een gecontroleerde virtuele omgeving te ervaren en aan te pakken. Het is een krachtige synergie voor het verbeteren van vitaliteit en stressmanagement.

vr-bril

In balans met de juiste cadans, flow

HRV (HartRitmeVariabiliteit) kan worden vertaald naar het flow-principe door te begrijpen hoe het lichaam reageert op verschillende stressniveaus en inspanningen. In het flow-principe streven we naar een staat van "flow", waarin we optimaal presteren en genieten van wat we doen. Hier is hoe HRV hierin past:

 • Stressbewustzijn: HRV-metingen kunnen ons bewust maken van onze stressniveaus. In flow streven we naar een optimale balans tussen uitdaging en vaardigheid. HRV kan ons helpen te herkennen wanneer we te veel stress ervaren en wanneer we meer uitdaging nodig hebben.
 • Ontspanning en Focus: Flow vereist ontspanning en focus tegelijkertijd. HRV kan ons laten zien hoe goed we in staat zijn om te ontspannen tussen uitdagende taken, wat essentieel is voor het bereiken van flow.
 • Ademhaling en Ritme: Ademhaling is cruciaal voor zowel HRV-metingen als het bereiken van flow. Diepe, regelmatige ademhaling kan onze HRV verbeteren en ons helpen om in de flowstaat te komen.
 • Reactievermogen: HRV kan laten zien hoe goed ons autonome zenuwstelsel reageert op veranderingen. In flow moeten we snel kunnen reageren op veranderende situaties. Het begrijpen en verbeteren van onze HRV kan ons reactievermogen verbeteren.

Kortom, HRV kan fungeren als een belangrijke indicator voor ons vermogen om in flow te komen en te blijven. Het helpt ons om stress te beheersen, te ontspannen wanneer dat nodig is en ons reactievermogen te verbeteren, allemaal essentiƫle elementen van flow. Het stelt ons in staat om beter te begrijpen hoe ons lichaam reageert op verschillende situaties en hoe we die reacties kunnen optimaliseren om in flow te leven en te werken.

Individueel aan de slag

Standaard maatwerk is mijn sleutel tot succes. Ik geloof dat door het anders te doen, door te focussen op individuele behoeften, we echt het verschil kunnen maken in het bevorderen van vitaliteit en inzetbaarheid. Samen werken we aan een gezonde en energieke levensstijl die past bij jouw unieke situatie.

Heb jij behoefte aan ondersteuning bij het optimaliseren van je eigen vitaliteit? Laten we samen ontdekken welke stappen het beste bij jou passen en hoe we samen jouw welzijn kunnen verbeteren. Neem contact op voor een persoonlijke kennismaking en een op maat gemaakt plan dat aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Als team aan de slag

Onze aanpak is gebaseerd op het idee dat er geen standaardoplossing is voor teams die met stress en werkdruk te maken hebben. Elk team is uniek en verdient een persoonlijke benadering. Door samen te werken, kunnen we een gezonde en energieke werkomgeving creƫren die past bij de specifieke situatie van het team.

Is jouw team op zoek naar ondersteuning bij het omgaan met werkdruk en stress? Laten we samen ontdekken welke stappen het beste bij jullie passen en hoe we de vitaliteit en inzetbaarheid van het hele team kunnen verbeteren. Neem contact op voor een persoonlijke kennismaking en een op maat gemaakt plan dat aansluit bij de specifieke behoeften van jullie team.

Aan de slag met stress

Wil je het welzijn en de veerkracht van je medewerkers verbeteren? Als Kana Specialist staat ik klaar om je te helpen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe we samen de vitaliteit en prestaties binnen je organisatie kunnen optimaliseren. Samen bouwen we aan een gezondere en productievere werkomgeving.

"Stress is de kracht van het leven, maar te veel stress kan de levenskwaliteit verminderen."

Elise Kalles