KANA Specialist

Als gecertificeerd KANA specialist met focus op vitaliteit en inzetbaarheid, begrijp ik dat iedereen zijn eigen unieke behoeften heeft als het gaat om vitaliteit. We hebben allemaal onze eigen dagelijkse routines en gewoontes, bewust en onbewust, die ons leven beĆÆnvloeden. Vitaliteit heeft voor iedereen een persoonlijke betekenis, en het is mijn missie om mensen te helpen bij het omzetten van woorden in daden die een positieve bijdrage leveren aan hun welzijn.

Ik geloof sterk in maatwerk, zelfs voor groepen. Daarom staat de mens centraal in mijn aanpak, zelfs wanneer we met teams werken. Door goed te luisteren naar de behoeften en uitdagingen van het team, kan ik op maat gemaakte programma's en diensten aanbieden die de vitaliteit en inzetbaarheid van het hele team bevorderen.

OVER KANA DAILY LIFE

Ga op ontdekkingstocht naar je persoonlijke stresssysteem in jouw dagelijkse leven. Weet jij hoe je slim kunt leren? Hoe je de beste presentatie geeft? Hoe je effectief sport? Hoe je al die klusjes lekker van je lijst krijgt? Dat doe je samen met je stresssysteem. Daarnaast ga je ook leren lummelen, niksen en herstellen want gezonde ritmes maken tussen inspanning en ontspanning is het allerbelangrijkste.

Ontdek en oefen waar je wilt met je persoonlijke stresssysteem gekoppeld aan je eigen telefoon en biofeedback sensor!

EXPLORE-YOURSELF
Kana-dl-tool

Wat is Kana Daily Life?

Kana Daily Life is net als Kana VR ontwikkeld vanuit een psychologenpraktijk met een nieuwe kijk op stress en met de intentie mensen spelenderwijs te laten leren, handig te worden met stress. De tool is ā€˜evidence based & inspiredā€™ ontwikkeld en constant getest in de praktijk met specialisten en cliĆ«nten.

Met de app en je eigen sensor, ga je op ontdekkingstocht in je dagelijkse leven. Je gaat o.a. ontdekken waar jouw energiegevers en waar je energienemers zitten zodat je daar slimme ritmes mee kunt maken. Op deze manier kom je erachter hoe jij je energie optimaal kunt verdelen en wat voor jou werkt om je batterij ook tussentijds weer op te laden.

Hoe werkt het?

De Kana Daily Life app met biofeedback sensor kun je zowel zelf als onder begeleiding van een Kana Specialist gebruiken.

Wat kan je met de app?

Met Kana Daily Life kan je experimenteren met de real-time stressmeter en heb je een eigen HRV opnamestudio waarmee je doelbewust opnames kan maken van je stresssysteem tijdens je dag. Dit levert gegarandeerd waardevolle inzichten op!

Je start met een 4-weeks kickstart programma in de app. Zo leer je op een handige Ć©n leuke manier zowel de tool als jezelf beter kennen. Tegelijkertijd meet je dagelijks je HRV in rust voor het monitoren van je gezondheidstrend.

Na het krijgen van nieuwe inzichten ga je echt trainen met HRV via oefeningen en speciale trainingsprogrammaā€™s. Zo weet jij precies hoe je je stresssysteem ā€˜aanā€™ en ā€˜uitā€™ kunt zetten wanneer jij dat zelf wilt.

uabb-device-phone
uabb-device-phone

Biofeedback

De Kana-producten DL en VR maken gebruik van biofeedback om je te voorzien van waardevolle inzichten. Met behulp van een ECG-sensor meet je zelf je HRV (HartRitmeVariabiliteit), een biomarker die ons een dieper begrip geeft van je persoonlijke stresssysteem, autonome zenuwstelsel en de oudste delen van je brein. Hierdoor kun je in realtime je eigen stresssysteem volgen en gericht trainen. Het unieke aan biofeedback is dat het zeer persoonlijk is, omdat er geen one-size-fits-all meetresultaat is dat voor iedereen van toepassing is. Met Kana-producten wordt biofeedback een persoonlijke reis!

INSPIRATIE

Wat maakt de inzet van de KANA specialist waardevol?Ā 

Een KANA specialist zet in op HRV (Hartslagvariabiliteit) metingen om verschillende redenen:

  • Diepgaand Inzicht: HRV-metingen bieden diepgaand inzicht in het autonome zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor de regulatie van vitale lichaamsfuncties. Dit inzicht kan helpen bij het begrijpen van hoe stress en andere factoren het lichaam beĆÆnvloeden.
  • Stressbeoordeling: HRV-metingen kunnen dienen als een gevoelige indicator van stressniveaus. Een verlaagde HRV kan wijzen op een verhoogde stressrespons, terwijl een verhoogde HRV kan duiden op een ontspannen toestand.
  • Individuele Variatie: Ieder individu heeft een uniek HRV-patroon. Een KANA specialist gebruikt HRV-metingen om deze individuele variatie te begrijpen en op maat gemaakte interventies voor te stellen.
  • Welzijn en Prestaties: HRV wordt geassocieerd met welzijn en prestaties. Het kan worden gebruikt om te beoordelen hoe iemands levensstijl, inclusief voeding, slaap en lichaamsbeweging, van invloed is op hun algehele gezondheid en prestaties.
  • Maatwerk: Omdat HRV een persoonlijke marker is, kan een KANA specialist op maat gemaakte plannen ontwikkelen om de HRV van een individu te verbeteren, wat kan resulteren in een betere vitaliteit en inzetbaarheid.
  • Preventie en Interventie: Door veranderingen in HRV in de gaten te houden, kan een KANA specialist stress en gezondheidsproblemen in een vroeg stadium opsporen en tijdig interventies voorstellen om deze te voorkomen of te verminderen.

Kortom, HRV-metingen zijn een waardevol instrument voor een KANA specialist omdat ze kunnen helpen bij het begrijpen van de fysiologische reactie van een individu op stress en andere factoren, en bij het ontwikkelen van op maat gemaakte strategieƫn om de vitaliteit en inzetbaarheid te verbeteren.

In balans met de juiste cadans, flow

HRV (HartRitmeVariabiliteit) kan worden vertaald naar het flow-principe door te begrijpen hoe het lichaam reageert op verschillende stressniveaus en inspanningen. In het flow-principe streven we naar een staat van "flow", waarin we optimaal presteren en genieten van wat we doen. Hier is hoe HRV hierin past:

  • Stressbewustzijn: HRV-metingen kunnen ons bewust maken van onze stressniveaus. In flow streven we naar een optimale balans tussen uitdaging en vaardigheid. HRV kan ons helpen te herkennen wanneer we te veel stress ervaren en wanneer we meer uitdaging nodig hebben.
  • Ontspanning en Focus: Flow vereist ontspanning en focus tegelijkertijd. HRV kan ons laten zien hoe goed we in staat zijn om te ontspannen tussen uitdagende taken, wat essentieel is voor het bereiken van flow.
  • Ademhaling en Ritme: Ademhaling is cruciaal voor zowel HRV-metingen als het bereiken van flow. Diepe, regelmatige ademhaling kan onze HRV verbeteren en ons helpen om in de flowstaat te komen.
  • Reactievermogen: HRV kan laten zien hoe goed ons autonome zenuwstelsel reageert op veranderingen. In flow moeten we snel kunnen reageren op veranderende situaties. Het begrijpen en verbeteren van onze HRV kan ons reactievermogen verbeteren.

Kortom, HRV kan fungeren als een belangrijke indicator voor ons vermogen om in flow te komen en te blijven. Het helpt ons om stress te beheersen, te ontspannen wanneer dat nodig is en ons reactievermogen te verbeteren, allemaal essentiƫle elementen van flow. Het stelt ons in staat om beter te begrijpen hoe ons lichaam reageert op verschillende situaties en hoe we die reacties kunnen optimaliseren om in flow te leven en te werken.

Individueel aan de slag

Standaard maatwerk is mijn sleutel tot succes. Ik geloof dat door het anders te doen, door te focussen op individuele behoeften, we echt het verschil kunnen maken in het bevorderen van vitaliteit en inzetbaarheid. Samen werken we aan een gezonde en energieke levensstijl die past bij jouw unieke situatie.

Heb jij behoefte aan ondersteuning bij het optimaliseren van je eigen vitaliteit? Laten we samen ontdekken welke stappen het beste bij jou passen en hoe we samen jouw welzijn kunnen verbeteren. Neem contact op voor een persoonlijke kennismaking en een op maat gemaakt plan dat aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Als team aan de slag

Onze aanpak is gebaseerd op het idee dat er geen standaardoplossing is voor teams die met stress en werkdruk te maken hebben. Elk team is uniek en verdient een persoonlijke benadering. Door samen te werken, kunnen we een gezonde en energieke werkomgeving creƫren die past bij de specifieke situatie van het team.

Is jouw team op zoek naar ondersteuning bij het omgaan met werkdruk en stress? Laten we samen ontdekken welke stappen het beste bij jullie passen en hoe we de vitaliteit en inzetbaarheid van het hele team kunnen verbeteren. Neem contact op voor een persoonlijke kennismaking en een op maat gemaakt plan dat aansluit bij de specifieke behoeften van jullie team.

Aan de slag met stress

Wil je het welzijn en de veerkracht van je medewerkers verbeteren? Als Kana Specialist staat ik klaar om je te helpen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe we samen de vitaliteit en prestaties binnen je organisatie kunnen optimaliseren. Samen bouwen we aan een gezondere en productievere werkomgeving.

"Stress is de kracht van het leven, maar te veel stress kan de levenskwaliteit verminderen."

Elise Kalles