Ik zorg voor een vitale beleving binnen organisaties.

Frank Hielckert

Als organisatie is het van groot belang om de inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers te waarborgen. Maar hoe doe je dat als leidinggevende voor dit thema binnen de organisatie? Vitaal leiderschap biedt hierbij de oplossing.

Vitaal leiderschap is een krachtige aanpak die belooft om de inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers te verhogen. Als leidinggevende, weet je dat er verschillende pijnpunten zijn binnen de organisatie die hierbij een rol spelen. Hoge werkdruk, stress, ongezonde leefstijl en een gebrek aan werkplezier zijn slechts enkele voorbeelden van factoren die bijdragen aan een verminderde inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers.

OVER VITAAL LEIDERSCHAP

Leadership and learning are indispensable to each other.

[John F. Kennedy]

Bij vitaal leiderschap wordt er nadruk legt op het bevorderen van vitaliteit, gezondheid en welzijn van zowel jezelf, medewerkers en teams. Het gaat hierbij niet alleen om fysieke gezondheid, maar ook om mentale en emotionele veerkracht en balans. Een vitaal leider is zich bewust van het belang van een gezonde en energieke werkomgeving en neemt daar verantwoordelijkheid voor. Door het bevorderen van vitaliteit en welzijn, wordt niet alleen de productiviteit en prestaties van de organisatie verbeterd, maar wordt ook het werkplezier en de betrokkenheid van medewerkers vergroot. Kortom, vitaal leiderschap is een investering in zowel de organisatie als haar mensen.

over-vitaal-leiderschap frank hielckert

Over het coach programma vitaal leiderschap

Het coach programma biedt hierin de juiste kennis en tools. Binnen het coach programma worden leidinggevenden onder andere gecoacht om het goede voorbeeld te geven en aandacht te besteden aan de vitaliteit, gezondheid, talent en welzijn van hun medewerkers. Dit leidt niet alleen tot gezondere, energiekere en meer betrokken en bevlogen medewerkers, maar ook tot betere prestaties en hogere productiviteit.

Het coach programma wat wordt aangeboden is een praktisch programma en is speciaal ontworpen voor leidinggevende die te maken krijgen of hebben met thema's als inzetbaarheid, vitaliteit en amplitie binnen de organisatie.

TIJD-VOOR-VITAAL-LEIDERSCHAP

COACHPROGRAMMA: VITAAL LEIDERSCHAP

COACHEND LEIDERSCHAP FRANK HIELCKERT

Leiderschap vanuit vitaliteit

Graag bieden wij een opzet voor ons coach programma aan voor leidinggevenden met als thema's inzetbaarheid, gezondheid, talent en bevlogenheid. Het programma omvat een tweedaagse en heeft als doel het ontwikkelen van coachend leiderschap, met speciale aandacht voor de medewerker en ondersteuning van werkplezier en werkgeluk vanuit veerkracht.

Persoonlijke coachsessies*

De deelnemers krijgen een individuele coachsessie van 1 ,5 uur om hun eigen persoonlijke ontwikkelingsdoelen te bespreken en te bepalen welke competenties zij willen ontwikkelen om coachend leiderschap in te zetten in hun werk als leidinggevende.

*Extra: Het is hierin mogelijk om een TMA analyse in te zetten om inzicht te krijgen in de eigen talenten.

DAG 1: Welkom en introductie

De dag wordt gestart met een korte introductie ronde waarin een ieder belangrijkste persoonlijke doelen aangeeft.

Op dag 1 is er aandacht voor 'Inzetbaarheid' en 'Talent & bevlogenheid'.

Workshops

  • Inzetbaarheid en gezondheid: hoe kun je als leidinggevende bijdragen aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers?
  • Talent en bevlogenheid: hoe herken en ontwikkel je de talenten van medewerkers en hoe stimuleer je hun bevlogenheid?

Netwerken en uitwisselen van ervaringen

Aan het einde van de dag is er de gelegenheid om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

dag1 vitaal leiderschap frank hielckert
dag2 vitaal leiderschap frank hielckert

DAG 2: Terugblik en reflectie op dag 1

De dag wordt gestart met korte terugblik en reflectie. Dag 2 gaan we aan de slag met 'Coach vaardigheden' en 'Veerkracht'. 

  • Coachend leiderschap: hoe kun je als leidinggevende coachende vaardigheden inzetten om het werkplezier en de prestaties van medewerkers te bevorderen?
  • Veerkracht: hoe kun je als leidinggevende bijdragen aan het veerkrachtig omgaan met veranderingen en tegenslagen?

Persoonlijke actieplannen

Afsluitend stellen de deelnemers een eigen persoonlijke actieplan op om de geleerde competenties in te zetten in hun werk als leidinggevende. Deze plannen worden afsluitend individueel besproken met de coach als afsluiting van het programma. 

En nu, aan de slag!

Als leidinggevende op zoek naar manieren om de inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers te vergroten en de organisatie gezond en succesvol te houden?

Neem dan contact op met één van ons en laten we samen aan de slag gaan met vitaal leiderschap!

DIRECT-CONTACT
frank-2-web

Frank Hielckert

TRAINER & COACH
Frank is een echte inspirator. Met zijn vrolijke persoonlijkheid, weet hij kennis over te brengen op een manier dat je aan zijn lippen hangt. Beide trainers brengen veel energie, kennis, expertise en positiviteit mee. En perspectief voor de toekomst.
FD34DF1D-04F7-42F0-97A7-750D4319E635

Annelotte Scholten

TRAINER & COACH
Annelotte is scherp en ziet alle deelnemers. Weet te verhelderen daar waar nodig. En brengt met haar ruime werkervaring en sprankelende persoonlijkheid veel mee naar deze training.