Wat heb je nodig om online aan de slag te gaan?

banner_blog_03

Een webserver en database

 • Webserver
  • Een webserver is te vergelijken met een hardeschijf. Er wordt data opgeslagen welke via het internet is te benaderen. Over het algemeen wordt ruimte voor een website ergens gehuurd. De verhuurder, ook wel provider verzorgt deze dienst tegen een bepaald tarief. De tarieven zijn onder andere afhankelijk van gebruik en snelheid.
 • Database
  • Een database is een technische schakel tussen de data op de webserver en de code voor de opmaak van een website. Een database wordt over het algemeen direct bij een webserver aangeboden. Afhankelijk van het gebruikte systeem zijn er specifieke eisen welke gesteld worden aan een database.

Een domeinnaam en extencie

 • Een domeinnaam is nodig om vindbaar te zijn op het internet. Bij het kiezen van een domeinnaam kijk je naar de beschikbaarheid via een hosting provider. Denk goed na bij het kiezen van een goede domeinnaam. Vraag jezelf af of de naam aansluit bij jouw bedrijf en bedrijfsnaam? Sluit de bedrijfsnaam aan bij jouw producten en diensten?

 

 • Een extencie is bijvoorbeeld een .nl, .com en .shop. Heb je 1 extencie nodig of kies je meerdere extencies zodat jouw bedrijf online goed vindbaar is. De kosten voor extencies verschillen ook van circa 9 euro per jaar voor een .nl tot 799 euro per jaar voor een .movie extencie.
  • Doorverwijzen: indien je kiest voor meerdere extencies is het mogelijk deze door te verwijzen naar één website.

Website laten bouwen

 • Zelf bouwen: er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met het bouwen van een website. Dit kan soms direct online zoals bij Wix.com en Jimdo.com. Ook zijn er providers die deze service aanbieden. Zelf aan de slag gaan is natuurlijk een optie en zal gevoelsmatig kosten besparen. Toch neemt het vaak onverwacht veel tijd in beslag.
 • Laten bouwen: je gaat opzoek naar een website bouwer. Voordeel is dat een webbureau op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en vaak voorop loopt in de nieuwste online techniek. Een goed webbureau denkt met je mee en helpt je verder als ondernemer. Voordeel van het laten bouwen is tevens dat je de expertise inhuurt en zelf verder kan met je eigen opdrachten. Geen verloren uren en inkomsten.

 

facebook_profiel_uncomplicated_business

NIEUWSGIERIG NAAR ONS

Wil jij samen met ons aan de slag gaan?!